Terug

Wat is een brandbible & prijzen?

Helena De Schrijver


Er wordt vaak gepraat over de noodzaak van een "brandbible". Wat is dit juist en welk budget moet ik vrijmaken om een exemplaar te laten opmaken door een communicatieadviseur?


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Helena,

 

Wanneer je een brandbible opmaakt, kan deze dienen als "basis DNA" voor al je komende marketing en communicatie acties.

Doeltreffend communiceren doe je namelijk door te kiezen voor een integrale communicatie i.p.v een gefragmenteerde communicatie. Dit wil zeggen dat je al je communicatie moet stroomlijnen zodat je steeds een duidelijke en coherente boodschap de wereld in gaat sturen.  

Met een brandbible op zak wordt het eenvoudiger om deze uitdaging aan te gaan. Je hebt immers een uitgewerkte "communicatietool" in handen waarin de identiteit en missie van je onderneming zowel verhalend als visueel wordt vertaald.

Je kan een brandbible gebruiken als leidraad voor jezelf en nieuwe werknemers (geeft meer duidelijkheid over corporate identity), maar het is ook een handig instrument om uit te lenen aan: een grafisch vormgever die voor jou een brochure opmaakt, een conceptmaker die een ontwerp voor een beursstand of winkelinrichting realiseert, een reclamebureau dat een brainstormsessie plant voor het maken van een reclamespot, etc...).

De opmaakkost verschilt van bureau tot bureau en hangt ook een beetje af van het type onderneming. Toch zou ik je willen aanraden om eerst zelf aan de slag te gaan en aan de hand van een aantal eenvoudige oefeningen je eigen brandbible vorm te geven.  Mocht je interesse hebben geef me dan een seintje, dan stuur ik je een handige to-do list door. 

Groetjes,

Margot Huyghe